MMORPG

Denna form av spel är en spelform som verkligen vuxit under 2000-talet. Det mest kända spelet av dem alla måste vara World of Warcraft. Sällan har ett onlinespel väckt så mycket uppmärksamhet och ibland till och med fått stå som symbol för en hel generation.

Man har pratat om att ungdomar fastnar i spelet, kryper in i dess värld och inte lever i verkligheten. Det är nog sant för en del men absolut inte för alla som spelar denna typ av spel. Det beror helt på vilken person man var innan precis som med alla andra spel. Men vad går det ut på? Jo kortfattat kan man säga att det går ut på att du som spelar har en egen karaktär i spelet, en avatar. Det vill säga en figur som du själv bestämt ungefär hur den ska se ut och vilka egenskaper den ska ha. Sedan använder du denna karaktär för att samla poäng genom att utföra olika uppdrag i en virtuell värld. Du kan utföra uppdragen själv eller tillsammans med andra. En del uppdrag måste man vara flera för att klara, det kan handla om att slå ner en så kallad boss och så vidare. Man kan även samla pengar och saker för att utöka sitt spelkonto och sin karaktär. Sedan är det så att ju mer saker man gör och ju fler uppdrag man utför desto högre nivå får ens karaktär.

Det har gått så långt att duktiga spelare skapar en karaktär och fixar så att den får en riktigt hög nivå och sedan säljer man karaktären dyrt till nybörjare som inte vill behöva gå igenom alla grundnivåerna.

Denna form av spel är riktigt spännande och det är inget man kan ”spela klart”. När man gjort allt som finns att göra och uppnå på en plats i den virtuella världen så öppnas ett nytt ställe. Det kommer en expansion som man kallar det, en till värld att utforska. Dessutom behöver man inte alltid slåss och utföra uppdrag när man spelar. Man kan även utforska världen, besöka en bar och dricka öl. Man kan samla småsaker, utföra byteshandel, dansa, chatta och till och med flirta och dejta med andras karaktärer.

Här spelar man inte om pengar i den bemärkelsen att det är ett hasardspel men man måste däremot betala en prenumerationsavgift för sitt spelkonto.

Vertical Menu

Search

Categories

  • Inga kategorier