Nätpoker

En av de mest populära spelformerna på nätet i dag är poker. Detta gäller speciellt i Sverige, där nätpoker är betydligt mer populärt än i många andra länder. Nätpoker har funnits sedan 1990-talet, men började bli riktigt populärt först efter 2003 då Chris Moneymaker vann World Series of Poker efter att ha kvalificerat sig via en nätpokerturnering. Den gratisreklam detta gav ledde till den så kallade ”pokerboomen”. Hur länge denna boom varade kan man diskutera; 2003-2006 brukar ofta sägas vara den egentliga ”boom”-perioden men det är delvis missvisande, då nätpokern fortsatt att öka även efter detta – dock inte i samma hissnande takt.

Nätpokerns lockelse är ganska enkel att förstå: alla vill vi tjäna pengar utan att egentligen behöva arbeta för dem. Och poker skiljer sig från till exempel kasinospel i och med att ens framgång i huvudsak beror på skicklighet, inte tur. Det finns också en mängd levande bevis på att man kan leva på nätpoker, och till och med bli mångmiljonär. Självklart är det dock så att många är kallade, men få utvalda. Dessutom är det givetvis så att många (enligt statistik den absoluta majoriteten) spelar nätpoker för att det är roligt, och inte i huvudsak för att tjäna pengar.

Det finns vissa skillnader mellan nätpoker och livepoker. Nätpoker spelas i ett mycket högre tempo, och många spelar också på flera bord samtidigt. Men i grund och botten är det samma spel, med exakt samma regler, även om nätpokerrum har den fördelen att de enkelt kan erbjuda ett större antal pokervarianter, för alla smaker.

När det kommer till spel om pengar på nätet, så är poker i en klass för sig, och det överlägset största spelet. Bara i Sverige finns över 170,000 personer som aktivt spelar nätpoker, för i genomsnitt över 2,600 kronor per år. Spelandet sker, inte så konstigt kanske, i huvudsak under hösten och vintern.

Vertical Menu

Search

Categories

  • Inga kategorier